Tiszapüspöki gyerekek rajzai az Egri Érseki Palotában

Iskolánkban három évvel ezelőtt, szülői kérésre indult katolikus hitoktatás. Idén októberben az Egri Főegyházmegye 2016-ban, az Irgalmasság Évéhez kapcsolódóan hittanversenyt hirdetett a nem egyházi fenntartású iskolák diákjainak. Intézményünkben az első osztályosok neveztek be a versenyre rajzaikkal. A téma a Tékozló fiú című bibliai történet megjelenítése volt, amelynek kapcsán a gyerekek Isten megbocsájtó, irgalmas szeretetét ábrázolták. Az alkotások kiválóan sikerültek, hiszen a Tiszapüspöki Általános Iskola 1. osztálya különdíjban részesült. Értékes rajzeszközöket nyertünk, de ami ennél is nagyobb jutalom, hogy az Egri Érseki Palota aulájában rendezett kiállításon is ott szerepelnek a gyerekek munkái. A kiállítás november 5-19- között tekinthető meg.
Osztályunk egyik tanulójára, Puporka Melindára külön is büszkék lehetünk, mert a legjobb 80 alkotás közül 2. helyezést ért el.

Böröczkyné Baracsi Magdolna tanító, hitoktató

A különdíjért járó jutalom rajzeszközöket az elsősök november 5-én, az egri minorita templomban rendezett ünnepségen vehették át. (A képen balról jobbra: Lukács Mirella, Suki Ninetta, Nagy Attila és Polyák Vivien)

Vélemény, hozzászólás?