Iskolánkról

A Tiszapüspöki Általános Iskolában az intézményes oktatás feltehetőleg 1724-ben kezdődött az iskolamester lakásán. 1869-ben kezdik építeni a két tantermes új iskolát a mai helyén, a fiúkat és a lányokat külön oktatták. A századforduló éveiben megnyílt a községben a római katolikus óvoda, a községi könyvtár, és a tanítók száma 4 főre emelkedett, ez lehetőséget adott az összevont osztályos oktatásra.
1912-ben új típusú tanítási rend került bevezetésre, vegyes osztályokat alakítottak ki I. – III. évfolyamonként külön, IV: – VI: évfolyamig összevontan tanultak. Ligethy István személyében, aki tanító volt, először kap igazgatót az iskola. A bővítés folyamatos-két új teremmel gazdagodott az intézmény. 1945 – 46-os években váltott tanítás kezdődött félheti, heti váltásban.

1960-as években a régi épület felújítása folyamatos volt, beindult a gyakorlati foglalkozás, melyhez műhely is épült. Salakos sportpálya épült, nagyrészt társadalmi munkával, valamint betonjárdákat építettek az iskola területén. A víz bevezetésre került, és két szertárt és természettudományi előadót építettek.
Az iskola körbekerítése 1972-ben történt meg. 1976-ban a tantermeket tatarozták, és ablakokat cseréltek a régiek helyett. 1977-ben épült meg a tornaterem, amely társadalmi munkával készült el.
1983-ban az intézmény ÁMK felállásban működött, rá egy évre az iskola régebbi része életveszélyessé vélt és a lebontott iskola helyén megépült az új jelenlegi iskola.

A 90-es években új intézménnyel bővült az iskola, a volt gátőrházból kialakított oktatóközponttal, amely később az „Ördögszekér” nevet kapta, ökológiai központtá nőtte ki magát. A tornaterem új korszerű padozatot kap a régi, tönkrement parketta helyett.

2000-ben iskolai gyakorlókert kialakítása történt meg a parókia helyén. A mai helyzet az, hogy az iskola területe: 5414m², beépített alapterülete: 1020 m².